Mercado Hengelo: food, art & craft

Mercado Hengelo is een nieuw initiatief om in Hengelo een markthal te realiseren in de sfeer van Spaanse en andere Europese steden.

Het initiatief komt van ‘de Marktmakers’ een groep enthousiastelingen die een bijzondere, duurzame en permanente markthal wil realiseren. In Twente ontbreekt zoiets en daarmee willen ze Hengelo op de kaart zetten met een regionale functie, die ook de oosterburen moet bekoren.

Hengelo heeft al heel erg lang een marktfunctie, alleen is deze de laatste jaren, vooral op de woensdag, wat gekrompen. Dit plan moet Hengelo op een culturele manier als marktstad en als winkelstad reanimeren.

De gewone warenmarkt op woensdag en zaterdag gaat gewoon verder in en rondom de nieuwe markhal, de Mercado Hengelo.

Mercado Hengelo biedt plaats aan nog meer markten, zoals de biologische en streekproductenmarkt op vrijdag en de antiek, boeken en rommel- of brocantemarkt op zondag.

In de markthal kunnen mensen iedere dag terecht in de koffie- en theehuiskamer van de stad met marktessentieel aanbod als vis, kaas, bloemen, groente en fruit.

In de speciale food corner biedt een groep community wereldtraiteurs home cooked meeneemmaaltijden aan voor mensen die geen tijd of zin hebben om te koken.

Ook is het de bedoeling om lokale ondernemers een kans te geven tegen de te grote en te talrijke grootgrutters en ketens.

Daarnaast biedt Mercado wisselend onderdak aan ambachtslieden en kunstenaars die zelfgemaakte kunst, kunstvoorwerpen en handwerk verkopen. Cultuur hoort bij Hengelo.

Mercado Hengelo kan ook gebruikt worden voor concerten, winterijsbaan, kerstmarkt, modespektakel, Nacht van Hengelo en andere evenementen.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Mercado Hengelo poster

De Marktmakers zijn een open positieve groep, waarbij iedereen zich kan aansluiten. Het gaat er om om de binnenstad een functie te geven die past bij Hengelo. Ook in de kleinere Spaanse steden heb je markthallen. We willen hiermee de economie stimuleren, bezoekersaantallen verhogen en een culturele verrijking bieden. De basis is de markt. Het groene marktplein van Hengelo wordt de centrale markt van Twente. Mercado Hengelo zet Hengelo definitief op de kaart.

Doe mee en volg ons. Hartelijke groet van de Marktmakers.

Facebook
Facebook